Series Lab Hamburg 2019 – Oproep voor projecten

Series Lab Hamburg 2019 – Oproep voor projecten

Het Series Lab is een ontwikkelings- en coproductie-event dat plaatsvindt van 17-19 juni in Hamburg.
MEDIA

Werk je aan een nieuwe televisiedramaserie met internationaal potentieel, is er al een producent en is de eerste financiering aan boord? Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan de vierde editie van het SERIES LAB HAMBURG van 17 t/m 19 juni 2019. Het Series Lab is een ontwikkelings- en coproductie-event dat twintig Europese producenten samenbrengt met een televisiedramaserie in ontwikkeling en die op zoek zijn naar internationale partners.

Vier gerenommeerde internationale script-experts werken intensief samen met de teams aan hun projecten:

  • Claire Armspach (Hoofd Drama-ontwikkeling bij STV, voormalig BBC, VK)
  • Maggie Boden (Big Light Productions, VK)
  • Mylène Verdurmen (Hoofd Drama bij AVROTROS, NL)
  • John Yorke (The Last House on the Left, Jekyll en Wolf Hall, VK)

Het Series Lab biedt de mogelijkheid om één-op-één gesprekken te voeren met meer dan 20 Europese financiers, van commissioning editors tot internationale sales-agents.

Eén van de projecten heeft de kans om de "Albatross" te ontvangen, een prijs van 7.500 euro, geschonken door de Duitse omroep NDR.

Het Lab wordt gecoördineerd door de Creative Europe MEDIA Desk Hamburg in samenwerking met de MEDIA-Desken uit België (Vlaanderen en Wallonië), Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Zwitserland. Iedere Desk selecteert één project uit eigen land.

Hotel, catering en deelname aan het programma worden verzorgd door de organisatie. Alleen de reiskosten zijn voor rekening van de deelnemers zelf. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Andrea Posthuma om een aanvraagformulier te ontvangen en solliciteer vóór 18 april 2019!

Series Lab Hamburg wordt georganiseerd door:

In samenwerking met: