Series Lab Brussels

Series Lab Brussels

9-12 december 2018, Brussel
MEDIA

Series Lab Brussels is een workshop en coproductie-event voor Europese producenten met een dramaserie in ontwikkeling, die op zoek zijn naar internationale partners en feedback. Na twee edities in Hamburg, vindt de derde editie dit jaar plaats van 9-12 december in het kader van het Are You Series? - Festival in Bozar (11-16 december 2018, Brussel)

Het Lab staat open voor kwalitatief hoogstaande dramaseries die zich in de ontwikkelingsfase bevinden, een duidelijk internationaal distributie potentieel hebben en al enige mate van financiering hebben. De deelnemende teams bestaan uit de producent en de scenarist van de serie. Scriptdoctors Claire Armspach, Gabor Krigler, Frédéric Krivine en Emmanuel Oberg hebben zich gecommitteerd aan het Lab. En vertegenwoordigers van o.a. omroepen en distributeurs zoals RTL (DE), ARTE (FR), RAI (IT) ORF (AT) VRT, Eén & Canvas (BE), EO, AVROTROS (NL), ZDF Enterprises (DE) en ATRESMEDIA STUDIOS (ES) nemen deel aan de één-op-één meetings.

Het Lab wordt gecoördineerd door Creative Europe MEDIA Desk België, in nauwe samenwerking met de Desken uit Duitsland (Hamburg regio), Oostenrijk, Spanje, Denemarken, Finland, Frankrijk, VK, Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Italië, Zwitserland, en Nederland.

Uit Nederland nemen een tweetal teams deel, te weten:

Levitate Films (producent Alain de Levita, Mark van Eeuwen en schrijfster Paula van der Oest) met het project De Joodse Raad.
Uit geen ander land in West-Europa zijn tijdens de jaren 1940-1945 zoveel Joden afgevoerd als uit Nederland. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? De makers van deze serie vinden het van essentieel belang om nieuwe generaties inzicht te verschaffen in deze belangrijke en pijnlijke periode in de Nederlandse geschiedenis.

Submarine Film (schrijfster Helena van der Meulen) met het project Cobra / Human Beasts.
Human Beasts portretteert de opkomst, bloei en ondergang van COBRA (Kopenhagen, Brussels, Amsterdam), een kortstondige, maar meest invloedrijke naoorlogse kunststroming (1948-1951). Cobra belichaamt de drang om verder te creëren dan mooi of lelijk: de creatieve daad is veel belangrijker dan het resultaat. Hoofdpersonen Asger Jorn, Constant en Karel Appel, even getalenteerd en ambitieus, gaan intense relaties aan die leiden tot veel vreugde en inspiratie, maar ook tot grote persoonlijke drama's.

“We have to consider ourselves as human beasts” (Asger Jorn).

 

Met dank aan alle partners:

Did you find this information useful?