|
Image
Image
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl

|
Image
Image
Emma O'hare
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
e.ohare [at] dutchculture.nl
 

Promotie van Europese Audiovisuele werken online

Image
Image

Promotie van Europese Audiovisuele werken online

overzicht van MEDIA-gesteunde projecten met Nederlandse partners
MEDIA

Vandaag is de dealine voor de oproep Promotie van Europese Audiovisuele werken online. Zie hieronder een overzicht van MEDIA-gesteunde projecten met Nederlandse partners. Wilt u volgend jaar ook indienen voor deze oproep? Neem dan tijdig contact op met de MEDIA Desk NL.

OUTtv ontvangt sinds 2017 steun van Creative Europe MEDIA vanuit de subsidieregeling Promotie van Europese Audiovisuele werken online. OUTtv Pro is de nieuwe VoD app van OUTtv. Heb je een aflevering van je favoriete LHBTI-serie gemist of wil je een film of documentaire nog een keer zien? Dan kan deze teruggekeken worden, wanneer en hoe je maar wilt met de OUTtv Pro app. De app biedt tevens de mogelijkheid in contact te komen met andere kijkers, zo kan je alleen of samen kijken. OUTtv Pro is beschikbaar voor iOS en Android en speelt ook af via de AirPlay + Chromecast functionaliteit en is verkrijgbaar in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Israël, Hongarije, Finland en Tsjechië. OUTtv is een gay lifestyle televisiezender met Europese arthouse, internationale televisieprogramma’s, LHBTI series, reality, documentaires, telenovella’s, award winning films én OUT originals. Voor meer informatie kunt je terecht op de website van OUTtv.

ECVI (European Cinema & VOD initiative) verbindt bioscopen en VOD in heel Europa met als doel een groter en diverser publiek te vinden voor Europese arthouse films en documentaires door deze zowel off- als online aan te bieden via de bioscopen. ECVI is een initiatief van Picl (Nederland), Kino on Demand (Duitsland), La Toile (Frankrijk) en Nettkino (Noorwegen). Picl werkt samen met meer dan 20 Nederlandse filmtheaters, films die nu in het filmhuis draaien, stream je exclusief op Picl of via de website van je favoriete bioscoop. Voor de prijs van een bioscoopkaartje krijg je 48 uur toegang tot een nieuwe film wanneer het jou uitkomt en steun je ook nog eens jouw favoriete filmtheater. Zie voor meer informatie: https://picl.nl/

Lumière biedt met lumiereseries.com een digitaal alternatief voor haar eigen dvd- en Blu-rayreleases. Lumiereseries.com is een EST-platform waarop je Lumièreseries digitaal kunt aankopen en onmiddellijk kunt bekijken in HD-kwaliteit. Om de kijkervaring te optimaliseren wordt het platform ondersteund met een app voor zowel iOS als Android. De app maakt het enerzijds mogelijk mobiel series te kijken op je tablet of smartphone en anderzijds kun je vanuit de app ook Airplayen of Chromecasten naar je televisietoestel. Lumière Series is beschikbaar in heel Europa voor inwoners van België, Nederland of Luxemburg.  

De nieuwe series zijn beschikbaar vanaf 1 week vóór of simultaan met de dvd / Blu-ray release. Het aanbod bestaat uit sterke series en wordt maandelijks uitgebreid. Zo kuntu online kijken naar: Follow the Money, Dicte, Nobel, The Young Pope, Thicker than Water, The Fall, Mammon, Acquitted, Midnight Sun, Trapped, Occupied, The Legacy, Gomorra, Springvloed, 1992, The Team, The Bridge, The Code, Beck en Rebecka Martinsson.

IFFR werd eerder gehonoreerd met IFFR Live, een uniek internationaal live bioscoop-evenement. Zes films gaan in première tijdens het International Film Festival Rotterdam en worden tegelijkertijd vertoond in ruim veertig filmtheaters elders in Europa. Daarnaast kan het publiek online live meekijken en via Twitter participeren in de Q&A die in de zaal in Rotterdam plaatsvindt. Klik hier voor meer informatie:

Zie hieronder een totaaloverzicht van alle gesteunde projecten:
2018
2017

Wij wensen alle aanvragers heel erg veel succes.

Did you find this information useful?
0