DutchCulture is looking for an advisor for the Mobility Info Point

DutchCulture is looking for an advisor for the Mobility Info Point

Come work with us! For our team Mobility & Advice we are looking for an advisor for the Mobility Info Point. Below you can find all the info (in Dutch). You can apply until 25th October 2020.


DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. We werken voor het culturele en het creatieve veld, overheden, Nederlandse diplomatieke posten en andere professionals met internationale ambities. Wij zijn ervan overtuigd dat internationale culturele samenwerking een motor is voor artistieke ontwikkeling, voor internationale relaties en voor duurzame ontwikkelingsdoelen. We staan voor het belang van samenwerking en uitwisseling op basis van wederkerigheid, inclusiviteit en duurzaamheid. Met ons team van gedreven culturele professionals werken we vanuit hartje Amsterdam. We geven informatie en advies. We organiseren evenementen in binnen- en buitenland en ondersteunen de overheid bij de uitvoering van het internationaal cultuurbeleid.

Voor ons team Mobiliteit & Advies zoeken wij een Adviseur Mobility Info Point (MIP) (0,8 fte)

Het MIP richt zich op het vergroten van de internationale mobiliteit van kunstenaars en culturele organisaties. Vooralsnog bestaat het MIP uit 1 adviseur die nauw samenwerkt met de landen- en programma adviseurs van DutchCulture. Tot de aandachtgebieden van het MIP behoren vooral de meer generieke internationale financieringsmogelijkheden en informatie over visa, werk- en verblijfsvergunningen, sociale zekerheid en belastingen. Je geeft persoonlijk advies via mail of in gesprekken. Je beschikt niet zelf over alle informatie, maar je bent uitstekend in staat een netwerk van relevante experts op te bouwen en te onderhouden.

Naast de informatievoorziening neemt het Mobility Info Point actief deel aan nationale en internationale netwerken om ontwikkelingen en knelpunten binnen de internationale mobiliteit van kunst en cultuur te signaleren en agenderen. Denk aan thema’s als mobiliteit in tijden van de COVID-19 pandemie, internationale visum- en reisbeperkingen en mobiliteit en duurzaamheid. Er is veel vraag naar advies van het MIP en we zijn dan ook voornemens deze dienst in de nieuwe kunstenplanperiode (2021-2024) verder uit te breiden.

Profielschets: Je bent iemand die zelfstandig en nauwkeurig werkt, goed is in het vinden van (complexe) informatie en deze weet te vertalen naar een concrete boodschap. Je laat je niet afschrikken door juridische problemen en beleidsdocumenten. Je weet hoe de culturele sector in elkaar zit en krijgt er energie van om kunstenaars of culturele instellingen een stap verder te brengen in hun internationale ambities. Je hebt organisatorische capaciteiten en bent in staat strategische allianties te leggen en verbindingen aan te gaan.

Functietaken:

 • Verlenen van advies aan Nederlandse en buitenlandse kunstenaars en cultuurprofessionals over mobiliteit
 • Informatie verzamelen en beschikbaar stellen over internationale mobiliteit en het Nederlandse subsidielandschap
 • Signaleren van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit
 • Publiceren van artikelen over mobiliteit voor DutchCulture’s media
 • Verslaglegging en analyse van adviestrajecten
 • Actief meedenken en samenwerken met DutchCulture’s andere adviseurs op het gebied van residenties, Europese programma’s en het Internationaal Cultuurbeleid
 • Samenwerkingen opzetten met organisaties in binnen- en buitenland over specifieke mobiliteitsthema’s

Functie-eisen:

 • Minimaal 3 jaar ervaring in een advies verlenende functie
 • Ervaring met het culturele veld
 • Affiniteit met juridische thema’s
 • Sterk in begrijpend lezen en analytisch vermogen
 • Professionele Nederlandse en Engelse taalvaardigheid
 • Vaardig met excel en eventueel andere vormen van dataverwerking en analyse

Wij bieden: De 0,8 fte aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar. Je salaris is afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring en ligt tussen € 2700,- tot € 3600,- bij een volledige werkweek (40 uur).

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marjolein van Bommel (hoofd Mobiliteit & Advies), 06-21822137/[email protected]

Solliciteren: Reageer uiterlijk 25 oktober 2020 door je CV en motivatiebrief te mailen naar Yvonne Gaakeer (stafmedewerker bedrijfsvoering), sollicit[email protected] De eerste ronde gesprekken zal plaatsvinden op 29 oktober 2020.

Did you find this information useful?